Pangea

Wiskundewedstrijd

Waarom de naam Pangea?
Toen zich rond 250 miljoen jaar geleden de dinosauriërs ontwikkelden was de landmassa van de aarde verenigt in een enkele super-contitent met de naam Pangaea (Pangea). Deze splitste zich later op in de vijf bekende continenten van nu.

De doelstelling
Onder het motto “Wiskunde verbindt” willen wij een diverse groep aan leerlingen bij elkaar brengen. Via de Pangea-wiskundewedstrijd willen wij de kinderen verbinden, enthousiasmeren, motiveren en veel plezier en succes laten ervaren voor wiskunde. Niets motiveert meer dan het ervaren van succes! Om die reden zullen de helft van de vragen in de toets door de meeste leerlingen makkelijk op te lossen zijn, zodat bij de leerling het gevoel voor eigenwaarde wordt versterkt. De vragen in de toets worden geleidelijk aan moeilijker, waardoor ook de excellente leerlingen uitgedaagd worden.

De Pangea-wiskundewedstrijd
Sinds dit jaar is het ook in Nederland mogelijk om deel te nemen aan de Pangea-wiskundewedstrijd. Dit is een Europese wiskundewedstrijd waar elk jaar ongeveer 400.000 leerlingen – verdeeld over 19 Europese landen – aan deelnemen.

Deze tweedelige wedstrijd, die bestaat uit een voorronde en een finale, richt zich aan alle leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs en klassen 1 t/m 2 van het middelbaar onderwijs. Het bijzondere is dat de deelname aan deze uitdagende wedstrijd voor alle deelnemers volledig kosteloos is, waardoor het voor elk kind toegankelijk blijft.

Het gaat niet alleen om winnen en de eerste plaats behalen! Het is vooral belangrijk om plezier te beleven aan en geënthousiasmeerd te raken over wiskunde. Wiskunde is een rijk vak. Er zit meetkunde in, logica, rekenkunde en kansberekening. Maar als je het schools brengt, is er niets aan. Je moet kinderen de lol van wiskunde laten zien.  Dit onderscheidt de Pangea-wiskundewedstrijd van andere wedstrijden.

Als u meer wilt weten over de wiskundewedstrijd kunt u onze website vinden via: www.wiskundewedstrijd.nl

Back to Top