Prijsuitreiking Pangea-wiskundewedstrijd 2016

 0

De Pangea-wiskundewedstrijd 2016 is dit jaar voor het eerst georganiseerd in Nederland. Na een spannende voorronde volgde de finale aan de Universiteit van Leiden. Hier hebben totaal 50 leerlingen aan deelgenomen uit de groepen 6, 7, 8 en de eerste twee leerjaren van het voortgezet onderwijs.

Na de finale hebben de leerlingen met veel belangstelling gewacht op de prijsuitreiking van de Pangea-wiskundewedstrijd 2016.

De prijsuitreiking vond op donderdag 12 mei 2016 plaats binnen het gebouw van de faculteit Wiskunde aan de Universiteit van Leiden. De heer van Meenen, Tweede Kamerlid voor D66, was aanwezig om de finalisten te feliciteren en de prijzen uit te reiken. Dit was voor de heer van Meenen ook een bijzonder moment, aangezien hij zelf ook nog tentamens heeft gemaakt in dezelfde ruimte.

De avond werd geopend met een gezamenlijke quiz, waarna Umit Agca – woordvoerder van Stichting NPOINT – de gasten welkom heette en informeerde over het doel van de Pangea-wiskundewedstrijd.

Hierop volgend besteedde de heer van Meenen aandacht aan het belang van Wiskunde op school. Met zijn ervaringen binnen het onderwijs, vertelde hij de leerlingen dat Wiskunde een logische taal is. Er zijn geen uitzonderingen of verschillende vormen zoals binnen het Nederlands. Één plus één is twee, dat weet iedereen. Maar met Wiskunde leer je hoe je dit kunt vertalen naar symbolen. Met zijn toespraak inspireerde de heer van Meenen alle luisteraars.

De top 3 van elk leerjaar mocht vervolgens de cadeaus ontvangen van de heer van Meenen en Salih Saglam, voorzitter Stichting NPOINT. Dit zorgde voor leuke momenten, waaronder een leerling die spontaan een selfie wilde maken met de heer van Meenen.

Uiteraard kregen ook de leerlingen die niet in de top 3 zijn geëindigd een leuk aandenken. Uiteindelijk zijn alle leerlingen winnaars!

Hierbij willen wij nogmaals ons dank uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan de Pangea-wiskundewedstrijd. In het bijzonder de heer van Meenen voor de inspirerende bijdrage en de Universiteit Leiden voor het faciliteren van de locatie!

Tot volgend jaar!

› Zie facebook-pagina voor de foto’s.


Gerelateerde nieuws

Mededeling

Stichting NPOINT is een landelijke platformorganisatie die samen 6 onderwijscentra omvat, met in totaal 15 vestigingen die regionaal al meer dan tien jaar bijdragen aan onderwijs, innovatie en talentontwikkeling. Deze onderwijscentra zijn Stichting Witte Tulp, Stichting Instituut Het Centrum, Stichting Cemin, Stichting Kennisplein, Stichting Educatief Centrum De IJssel en Stichting Meridiaan. Ons bestuur, onze medewerkers […]

Lees meer →

Geslaagde eerste editie van de Pangea-wiskundewedstrijd!

Wat is de Pangea-wiskundewedstrijd? NPOINT heeft dit jaar voor het eerst de Pangea-wiskundewedstrijd georganiseerd in Nederland. De Pangea-wiskundewedstrijd is een Europese wiskundewedstrijd. Elk jaar nemen ongeveer 400.000 leerlingen – verdeeld over 19 Europese landen – hieraan deel. Deze tweedelige wedstrijd bestaat uit een voorronde en een finale, en richt zich aan alle leerlingen uit de groepen […]

Lees meer →

De finalisten van de Pangea-wiskundewedstrijd zijn bekend

Hieronder treft u de lijst van de finalisten. Van elk leerjaar zijn de leerlingen die boven de 60% hebben gescoord geselecteerd. Hierbij willen wij als Pangea team de finalisten feliciteren en alle deelnemers hartelijk bedanken omdat zij aan de Pangea-wiskundewedstrijd hebben meegedaan.

Lees meer →

De recente aanslagen in België en Turkije is de zoveelste aanval op vrede en harmonie

Wij veroordelen de brute terroristische aanslagen die recentelijk in België en Turkije hebben plaatsvonden en hebben geleid tot honderden onschuldige burgerslachtoffers. Deze terroristische daad is niet alleen een aanslag op de vrede en harmonie van België en Turkije, maar klaarblijkelijk ook voor de rest van de wereld. Hiernaast vormen deze daden ook een aanval op de […]

Lees meer →

Lancering Pangea-wiskundewedstrijd

NPOINT presenteert met trots haar nieuwe website: wiskundewedstrijd.nl. Een website waar basis- en middelbare scholen zich kunnen aanmelden voor de Pangea-wiskundewedstrijd en waar alle nodige informatie over de wedstrijd te vinden is. Sinds dit jaar is het ook in Nederland mogelijk om deel te nemen aan de Pangea-wiskundewedstrijd. Dit is een Europese wiskundewedstrijd waar elk jaar […]

Lees meer →
Back to Top