Stg. Kennisplein

5 locaties in 5 steden

Stichting Kennisplein begon haar activiteiten in Tilburg op februari 2010. In haar eerste jaar had de stichting 10 vrijwilligers en 40 leerlingen. Na het succesvolle eerste Brabants Science Festival op 29 mei 2010 is Kennisplein sterk gegroeid. Er zijn nieuwe vestigingen geopend in Eindhoven, Breda, Arnhem en Nijmegen. En in het schooljaar 2010/2011 had Kennisplein al 40 vrijwilligers en ongeveer 200 leerlingen.

Op 26 maart 2011 werd het tweede Brabants Science Festival in het Willem-II stadion georganiseerd met nieuwe events zoals de Brabants Milieu Olympiade voor basisschoolkinderen. Kwamen er bij de eerste editie 1.500 bezoekers, bij het tweede festival werd een aantal van 2.000 bezoekers gehaald. Inmiddels heeft Kennisplein 70 vrijwilligers en 300 leerlingen en de stichting blijft groeien.

Doelstellingen
Middels haar verschillende activiteiten begeleidt Stichting Kennisplein leerlingen van het basis en voortgezet onderwijs bij hun individuele ontwikkeling. Daarbij heeft Stichting Kennisplein specifiek de volgende doelen voor ogen:

– verbeteren leerprestaties;
– aanleren van effectief leren;
– verhelderen en oplossen van leervragen en leerproblemen;
– perspectief geven aan de schoolloopbaan;
– verminderen van schooluitval en tussentijdse studiestaking;
– motiveren van maatschappelijke verantwoordelijkheid en voorbeeldburgerschap.

Hoe?
De vrijwilligers geven niet alleen les, maar zijn tegelijkertijd rolmodellen. Zij hebben vaak eenzelfde (onderwijs)achtergrond, zodat de leerlingen zich met hen kunnen identificeren. Mede op grond van hun eigen ervaringen zijn de vrijwilligers erg gemotiveerd om jonge kinderen te ondersteunen, te begeleiden en vooral een mogelijkheid te geven zich te kunnen ontwikkelen.

Waar?
Vijf locaties in Tilburg, Breda, Eindhoven, Nijmegen en Arnhem

Wie?
Momenteel werken er ca. 70 vrijwilligers bij Kennisplein verdeeld over vier regio’s. Deze vrijwilligers begeleiden ongeveer 300 leerlingen.

Website
Voor meer informatie over Stichting Kennisplein en haar activiteiten kunt u terecht op www.stichtingkennisplein.nl

Volg Kennisplein op Social Media

facebook twitter

Back to Top