Mededeling

Geplaatst in Nieuws

Stichting NPOINT is een landelijke platformorganisatie die samen 6 onderwijscentra omvat, met in totaal 15 vestigingen die regionaal al meer dan tien jaar bijdragen aan onderwijs, innovatie en talentontwikkeling. Deze onderwijscentra zijn Stichting Witte Tulp, Stichting Instituut Het Centrum, Stichting Cemin, Stichting Kennisplein, Stichting Educatief Centrum De IJssel en Stichting Meridiaan.

Ons bestuur, onze medewerkers en vrijwilligers bestaan uit personen vanuit verschillende culturele en religieuze achtergronden. Hier zitten ook personen bij die geïnspireerd zijn door Gülen.

In de afgelopen dagen hebben wij helaas moeten constateren dat bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers die actief zijn bij NPOINT en aangesloten onderwijscentra zijn bedreigd op verschillende manieren. Deze bedreigingen hebben tot doel om andere personen te prikkelen om ook tot actie over te gaan. Op deze manier wordt geprobeerd om een grote groep op straat te krijgen en schade aan te richten bij Stichting NPOINT en aangesloten onderwijscentra. Daarnaast zijn er veel mondelinge bedreigingen en uitingen die op straat plaatsvinden.

Wie deze personen zijn is ons onbekend. Wel zijn er duidelijke aanwijzingen dat deze uitingen het directe gevolg zijn van de (mislukte) staatsgreep in Turkije van afgelopen vrijdag 15 juli 2016.

Een aantal personen uit de Turkse gemeenschap in Nederland is van mening dat ons bestuur en medewerkers onderdeel zijn van de coupplegers. Dit verwijt kunnen wij niet plaatsen.

Helaas zien wij dat de polarisatie in Turkije nu ook leeft in Nederland. Geen enkele vorm van geweld is acceptabel. Wij verwerpen het geweld dat in Turkije heeft plaatsgevonden dan ook volledig. De politieke kwesties en oplossingen hiervoor moeten in een democratie op een democratische manier worden gezocht en uitgevoerd.

Stichting NPOINT en de aangesloten onderwijscentra zijn Nederlandse organisaties en hebben niets te maken met het politieke conflict in Turkije.

De dreigementen en uitingen hebben er helaas voor gezorgd dat onze bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers zich niet veilig voelen. Wij voelen ons geroepen om deze informatie te delen met de politie, het OM en de Nederlandse politiek.

Prijsuitreiking Pangea-wiskundewedstrijd 2016

Geplaatst in Evenementen, Nieuws

De Pangea-wiskundewedstrijd 2016 is dit jaar voor het eerst georganiseerd in Nederland. Na een spannende voorronde volgde de finale aan de Universiteit van Leiden. Hier hebben totaal 50 leerlingen aan deelgenomen uit de groepen 6, 7, 8 en de eerste twee leerjaren van het voortgezet onderwijs.

Na de finale hebben de leerlingen met veel belangstelling gewacht op de prijsuitreiking van de Pangea-wiskundewedstrijd 2016.

De prijsuitreiking vond op donderdag 12 mei 2016 plaats binnen het gebouw van de faculteit Wiskunde aan de Universiteit van Leiden. De heer van Meenen, Tweede Kamerlid voor D66, was aanwezig om de finalisten te feliciteren en de prijzen uit te reiken. Dit was voor de heer van Meenen ook een bijzonder moment, aangezien hij zelf ook nog tentamens heeft gemaakt in dezelfde ruimte.

Geslaagde eerste editie van de Pangea-wiskundewedstrijd!

Geplaatst in Evenementen, Nieuws

Wat is de Pangea-wiskundewedstrijd?
NPOINT heeft dit jaar voor het eerst de Pangea-wiskundewedstrijd georganiseerd in Nederland. De Pangea-wiskundewedstrijd is een Europese wiskundewedstrijd. Elk jaar nemen ongeveer 400.000 leerlingen – verdeeld over 19 Europese landen – hieraan deel. Deze tweedelige wedstrijd bestaat uit een voorronde en een finale, en richt zich aan alle leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs en klassen 1 t/m 2 van het middelbaar onderwijs. NPOINT beoogd door middel van de Pangea-wiskundewestrijd leerlingen te enthousiasmeren voor Wiskunde en Techniek.

De recente aanslagen in België en Turkije is de zoveelste aanval op vrede en harmonie

Geplaatst in Nieuws

Wij veroordelen de brute terroristische aanslagen die recentelijk in België en Turkije hebben plaatsvonden en hebben geleid tot honderden onschuldige burgerslachtoffers. Deze terroristische daad is niet alleen een aanslag op de vrede en harmonie van België en Turkije, maar klaarblijkelijk ook voor de rest van de wereld. Hiernaast vormen deze daden ook een aanval op de universele menselijke waarden en solidariteit, welke wij allemaal delen.

Back to Top