Lancering Pangea-wiskundewedstrijd

 1

NPOINT presenteert met trots haar nieuwe website: wiskundewedstrijd.nl. Een website waar basis- en middelbare scholen zich kunnen aanmelden voor de Pangea-wiskundewedstrijd en waar alle nodige informatie over de wedstrijd te vinden is.

Sinds dit jaar is het ook in Nederland mogelijk om deel te nemen aan de Pangea-wiskundewedstrijd. Dit is een Europese wiskundewedstrijd waar elk jaar ongeveer 400.000 leerlingen – verdeeld over 19 Europese landen – aan deelnemen. Via de Pangea-wiskundewedstrijd willen wij de kinderen verbinden, enthousiasmeren, motiveren en veel plezier en succes laten ervaren. Niets motiveert meer dan het ervaren van succes! Om die reden zullen de helft van de vragen in de toets door de meeste leerlingen makkelijk op te lossen zijn, zodat bij de leerling het gevoel voor eigenwaarde wordt versterkt. De vragen in de toets worden geleidelijk aan moeilijker, waardoor ook de excellente leerlingen uitgedaagd worden.

De Pangea-wiskundewedstrijd wordt voorbereid, uitgevoerd en geëvalueerd door Stichting NPOINT. De voorronde wordt gedecentraliseerd uitgevoerd op vijf verschillende locaties in Nederland van de onderwijscentra die verbonden zijn aan Stichting NPOINT.

Deze tweedelige wedstrijd, die bestaat uit een voorronde en een finale, richt zich aan alle leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs en klassen 1 t/m 2 van het middelbaar onderwijs. Het bijzondere is dat de deelname aan deze uitdagende wedstrijd voor alle deelnemers volledig kosteloos is, waardoor het voor elk kind toegankelijk blijft.

Het gaat niet alleen om winnen en de eerste plaats behalen! Het is vooral belangrijk om plezier te beleven aan en geënthousiasmeerd te raken over wiskunde. Wiskunde is een rijk vak. Er zit meetkunde in, logica, rekenkunde en kansberekening. Maar als je het schools brengt, is er niets aan. Je moet kinderen de lol van wiskunde laten zien. Dit onderscheidt de Pangea-wiskundewedstrijd van andere wedstrijden.

 


Gerelateerde nieuws

Mededeling

Stichting NPOINT is een landelijke platformorganisatie die samen 6 onderwijscentra omvat, met in totaal 15 vestigingen die regionaal al meer dan tien jaar bijdragen aan onderwijs, innovatie en talentontwikkeling. Deze onderwijscentra zijn Stichting Witte Tulp, Stichting Instituut Het Centrum, Stichting Cemin, Stichting Kennisplein, Stichting Educatief Centrum De IJssel en Stichting Meridiaan. Ons bestuur, onze medewerkers […]

Lees meer →

Prijsuitreiking Pangea-wiskundewedstrijd 2016

De Pangea-wiskundewedstrijd 2016 is dit jaar voor het eerst georganiseerd in Nederland. Na een spannende voorronde volgde de finale aan de Universiteit van Leiden. Hier hebben totaal 50 leerlingen aan deelgenomen uit de groepen 6, 7, 8 en de eerste twee leerjaren van het voortgezet onderwijs. Na de finale hebben de leerlingen met veel belangstelling […]

Lees meer →

Geslaagde eerste editie van de Pangea-wiskundewedstrijd!

Wat is de Pangea-wiskundewedstrijd? NPOINT heeft dit jaar voor het eerst de Pangea-wiskundewedstrijd georganiseerd in Nederland. De Pangea-wiskundewedstrijd is een Europese wiskundewedstrijd. Elk jaar nemen ongeveer 400.000 leerlingen – verdeeld over 19 Europese landen – hieraan deel. Deze tweedelige wedstrijd bestaat uit een voorronde en een finale, en richt zich aan alle leerlingen uit de groepen […]

Lees meer →

De finalisten van de Pangea-wiskundewedstrijd zijn bekend

Hieronder treft u de lijst van de finalisten. Van elk leerjaar zijn de leerlingen die boven de 60% hebben gescoord geselecteerd. Hierbij willen wij als Pangea team de finalisten feliciteren en alle deelnemers hartelijk bedanken omdat zij aan de Pangea-wiskundewedstrijd hebben meegedaan.

Lees meer →

De recente aanslagen in België en Turkije is de zoveelste aanval op vrede en harmonie

Wij veroordelen de brute terroristische aanslagen die recentelijk in België en Turkije hebben plaatsvonden en hebben geleid tot honderden onschuldige burgerslachtoffers. Deze terroristische daad is niet alleen een aanslag op de vrede en harmonie van België en Turkije, maar klaarblijkelijk ook voor de rest van de wereld. Hiernaast vormen deze daden ook een aanval op de […]

Lees meer →
Back to Top