Jastin.nl – de nieuwe website van JASTIN Academy

 0

JASTIN.nl een nieuwe website voor onderwijs, excellentie en meer.
NPOINT presenteert met trots haar nieuwe website: jastin.nl. Een website waar basis- en middelbare scholen zich kunnen aanmelden voor onze JASTIN Academy en waar alle nodige informatie te vinden is over ons team, de kosten, de referentiescholen, vacatures en aan JASTIN gerelateerde projecten.

NPOINT is in 2011 begonnen met het ondersteunen van leerlingen met onderwijsachterstanden. Gaandeweg is ons aanbod uitgebreid voor leerlingen met meer uitdagende programma’s. Zo ontstond JASTIN; de Junior Academy of Science, Talents and Innovation. Het JASTIN van NPOINT is een excellentie programma voor toptalenten en andere leerlingen die verzadigd zijn met het standaard curriculum en een extra uitdaging goed kunnen gebruiken.

Het JASTIN-programma richt zich voornamelijk op het ontwikkelen van extra vaardigheden bij leerlingen door hen in aanraking te brengen met diverse beroepsrichtingen. Dit gebeurt via de verschillende JASTIN Academy’s.

Voor de invulling van het JASTIN-programma is naast de expertise van NPOINT ook de expertise van verschillende partijen zoals beroepsprofessionals en het Universiteitsmuseum in Utrecht geraadpleegd. In 2012 konden wij beginnen met het aanbieden van onze Academy’s namelijk: de Leadership Academy, de Science Academy, de Media Academy en de Art Academy. Het ligt in onze ambitie om het bestaande pakket uit te breiden met de Language Academy.

De lessen binnen iedere Academy worden door zorgvuldig geselecteerde en ervaren begeleiders verzorgd. Onze onderwijsexperts ondersteunen de begeleiders in pedagogische en didactische vaardigheden. Hiernaast stimuleren wij de kennis-en vaardighedenontwikkelingen van onze begeleiders, zodat de kwaliteit van onze lessen gewaarborgd zijn.

Naast kwaliteit van de lessen, is kleinschaligheid een belangrijk aspect binnen JASTIN. Het geven van voldoende aandacht en sturing is voor de leerlingen een belangrijke voorwaarde om zich goed te kunnen ontwikkelen. Door in kleine groepjes van maximaal 10 leerlingen te werken, kunnen de begeleiders de nodige persoonlijke aandacht geven.

De Academy’s van JASTIN worden op verschillende scholen in Nederland aangeboden, waaronder ook op verscheidene locaties van onze samenwerkingspartners bij NPOINT. JASTIN word inmiddels aangeboden in een aantal grote regio’s in Nederland, zoals: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem en Nijmegen. Hier houden onze ambities echter niet op. Wij streven naar een verdere uitbreiding en willen dit dan ook graag verwezenlijken, zodat ieder kind dat op zoek is naar een uitdaging voor JASTIN kan kiezen.

 

 

 

Back to Top