Geslaagde eerste editie van de Pangea-wiskundewedstrijd!

 0

Wat is de Pangea-wiskundewedstrijd?
NPOINT heeft dit jaar voor het eerst de Pangea-wiskundewedstrijd georganiseerd in Nederland. De Pangea-wiskundewedstrijd is een Europese wiskundewedstrijd. Elk jaar nemen ongeveer 400.000 leerlingen – verdeeld over 19 Europese landen – hieraan deel. Deze tweedelige wedstrijd bestaat uit een voorronde en een finale, en richt zich aan alle leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs en klassen 1 t/m 2 van het middelbaar onderwijs. NPOINT beoogd door middel van de Pangea-wiskundewestrijd leerlingen te enthousiasmeren voor Wiskunde en Techniek.

Pangea-wiskundewedstrijd 2016
Via de website www.wiskundewedstrijd.nl hebben scholen en leerlingen zich kunnen opgeven om deel te nemen aan de Pangea-wiskundewedstrijd. Op 30 maart 2016 konden de deelnemers zich buigen over de voorronde. Deze voorronde vond plaats op locatie van deelnemende scholen. Leerlingen die zich individueel hebben opgegeven via de website, hebben de mogelijkheid gekregen om deel te nemen aan de voorronde op één van de vestigingen van de onderwijsinstellingen die zijn aangesloten bij NPOINT.

Van iedere leeftijdscategorie konden vervolgens de beste deelnemers door naar de finale, welke plaats zou vinden in het gebouw van de faculteit Wiskunde aan de Universiteit Leiden.

De leerlingen, ouders en scholen hebben met spanning gewacht op de bekendmaking van de finalisten. De finalisten stonden uitdagende vragen te wachten tijdens de finale van de Pangea-wiskundewedstrijd op 13 april 2016 aan de Universiteit Leiden. Tijdens deze finale hebben de leerlingen twee uur lang antwoord geprobeerd te zoeken op vragen vanuit verschillende wiskundige onderwerpen.

Inmiddels heeft de finale met succes plaatsgevonden en wachten de finalisten opnieuw vol spanning op de uitslagen. Deze worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op 12 mei 2016!

Wij bedanken alle leerlingen en scholen voor hun deelname aan de eerste editie van de Pangea-wiskundewedstrijd in Nederland! De ouders bedanken wij voor de betrokkenheid! Tot volgend jaar!

› Zie facebook-pagina voor de foto’s.


Gerelateerde nieuws

Mededeling

Stichting NPOINT is een landelijke platformorganisatie die samen 6 onderwijscentra omvat, met in totaal 15 vestigingen die regionaal al meer dan tien jaar bijdragen aan onderwijs, innovatie en talentontwikkeling. Deze onderwijscentra zijn Stichting Witte Tulp, Stichting Instituut Het Centrum, Stichting Cemin, Stichting Kennisplein, Stichting Educatief Centrum De IJssel en Stichting Meridiaan. Ons bestuur, onze medewerkers […]

Lees meer →

Prijsuitreiking Pangea-wiskundewedstrijd 2016

De Pangea-wiskundewedstrijd 2016 is dit jaar voor het eerst georganiseerd in Nederland. Na een spannende voorronde volgde de finale aan de Universiteit van Leiden. Hier hebben totaal 50 leerlingen aan deelgenomen uit de groepen 6, 7, 8 en de eerste twee leerjaren van het voortgezet onderwijs. Na de finale hebben de leerlingen met veel belangstelling […]

Lees meer →

De finalisten van de Pangea-wiskundewedstrijd zijn bekend

Hieronder treft u de lijst van de finalisten. Van elk leerjaar zijn de leerlingen die boven de 60% hebben gescoord geselecteerd. Hierbij willen wij als Pangea team de finalisten feliciteren en alle deelnemers hartelijk bedanken omdat zij aan de Pangea-wiskundewedstrijd hebben meegedaan.

Lees meer →

De recente aanslagen in België en Turkije is de zoveelste aanval op vrede en harmonie

Wij veroordelen de brute terroristische aanslagen die recentelijk in België en Turkije hebben plaatsvonden en hebben geleid tot honderden onschuldige burgerslachtoffers. Deze terroristische daad is niet alleen een aanslag op de vrede en harmonie van België en Turkije, maar klaarblijkelijk ook voor de rest van de wereld. Hiernaast vormen deze daden ook een aanval op de […]

Lees meer →

Lancering Pangea-wiskundewedstrijd

NPOINT presenteert met trots haar nieuwe website: wiskundewedstrijd.nl. Een website waar basis- en middelbare scholen zich kunnen aanmelden voor de Pangea-wiskundewedstrijd en waar alle nodige informatie over de wedstrijd te vinden is. Sinds dit jaar is het ook in Nederland mogelijk om deel te nemen aan de Pangea-wiskundewedstrijd. Dit is een Europese wiskundewedstrijd waar elk jaar […]

Lees meer →
Back to Top