RoboCup Junior

Internationale competitie voor scholieren...

new-robocup-logo

Verschillende bij NPOINT aangesloten onderwijscentra doen jaarlijks mee aan nationale kampioenschappen om hun zelf gebouwde en geprogrammeerde robots tentoon te stellen. RoboCup Junior is één van deze kampioenschappen. Dit is een jaarlijkse, internationale competitie waaraan scholieren tussen 9 en 19 jaar met zelfgebouwde robots kunnen deelnemen. RoboCup Junior stimuleert het uitwisselen van kennis, communicatie en teamwerk. Teams bouwen en programmeren robots om te spelen tegen andere teams in één van de 3 robot uitdagingen: dansen, redden en voetbal.

NPOINT was op 2 juni 2012 medeorganisator van de nationale kampioenschappen in het Science Center NEMO in Amsterdam. Op de RoboCup Dutch Open, van 25 t/m 29 april in Eindhoven, was NPOINT logistiek verantwoordelijk voor de RoboCup Junior-stand.

Instituut Het Centrum Rotterdam is één van de aangesloten onderwijscentra bij NPOINT die jaarlijks aan dit kampioenschap meedoen. En met succes! De door Instituut Het Centrum leerlingen gebouwde en geprogrammeerde voetbalrobots zijn 5 jaar op rij Nederlands Kampioen geworden in de categorie Voetbal. Sinds 2012 heeft Instituut Het Centrum het kampioenschap niet uit handen gegeven.

Dit jaar heeft het Nederlandse Kampioenschap plaatsgevonden in Evoluon Eindhoven. Met een spannende eindstrijd is het de leerlingen van Instituut Het Centrum ook dit jaar gelukt om de beker mee naar huis te nemen. In de onderstaande videolink kunt u vanaf minuut 4:48 de voetbalwedstrijd bekijken van de robots van Instituut Het Centrum.

RoboCup Junior 2016 National Championships Evoluon Eindhoven; https://www.youtube.com/watch?v=agF7lPNDK48

Voor meer informatie;
– www.robocupjunior.nl
– www.hetcentrum.net

Robocupnpoint robocupjuniorhetcentrum

Back to Top